ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ROJAVA

Την Πέμπτη 11/6, έναρξη στις 7, στην πλατεία Εξαρχείων, με προβολή ντοκυμαντέρ, κουρδικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, συλλογική κουζίνα και μπαρ. Ακολουθεί το κείμενο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τη Rojava.
10585277_10153003018249506_16449205_n

Εδώ και αρκετά χρόνια στις περιοχές του συριακού Κουρδιστάν διεξάγεται ένα τεράστιο κοινωνικό πείραμα βασισμένο στις αρχές της λαϊκής αυτενέργειας και της άμεσης δημοκρατίας. Οι κούρδοι και οι κούρδισες μαχητές και μαχήτριες παράλληλα με την ένοπλη πάλη που διεξάγουν ενάντια στο φασιστικό μόρφωμα του ISIS και την πίεση που δέχονται από το τουρκικό κράτος, διαμορφώνουν στο εσωτερικό των κοινοτήτων τους συνθήκες κοινωνικού μετασχηματισμού. Οργανώνουν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον, τις κοινότητές τους με βάση τις αρχές της οριζοντιότητας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οικολογικής ισορροπίας.

Για το λόγο αυτό, συγκροτήσαμε μια πρωτοβουλία με σκοπό να συμβάλει στην ανοικοδόμηση του Kobanê  και στην ενίσχυση του απελευθερωτικού αγώνα όλων των καντονιών της Rojava. Ξεκινάμε Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης ώστε, από τη μια, να αναδειχθεί πολιτικά ο αγώνας για τη χειραφέτηση του κουρδικού λαού και από την άλλη, να δοθεί υλική βοήθεια στον αγώνα τους για επιβίωση και στην προσπάθεια αυτοδιαχείρισης των κοινοτήτων τους. Καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες, εγχειρήματα, ομάδες να συμμετέχουν στην καμπάνια αυτή με διάφορες εκδηλώσεις/δράσεις με κορύφωση τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ στην Αθήνα, αρχές Σεπτέμβρη.

Η συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε από άτομα προερχόμενα από τον αντιεξουσιαστικό/αναρχικό και ευρύτερα κινηματικό χώρο που παρά τις ενδεχόμενες διαφωνίες που μπορεί να έχουμε σε ζητήματα τακτικών επιλογών, δε μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγωνιζόμενο λαό της Rojava και να θεωρούμε τον αγώνα τους κομμάτι και του δικού μας αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση.

 

Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στη Rojava

(αναδημοσίευση από: https://athens.indymedia.org/event/57778/)

One thought on “ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ROJAVA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *