Ποιοί είμαστε

Ζώνη E΄ είναι μία ομάδα ανθρώπων, που βασίζεται στην ίδια της την ύπαρξη, υπάρχει μέσα από τον κοινωνικό διάλογο, παίρνει μορφή μέσα από την αυτο-οργάνωση, αγωνίζεται μέσω της επιθυμίας της για ισότητα, αλληλεγγύη, ατομική και συλλογική ελευθερία. Αυτο-εξελίσσεται και γίνεται κομμάτι του αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση.

Κοινωνική επανάσταση θεωρούμε τον διαρκή αγώνα, των καταπιεζομένων για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου. Αγώνας για την κατάργηση κάθε ιεραρχικού και εξουσιαστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και των σχέσεων εκμετάλλευσης και καταπίεσης που το κράτος παράγει, μέσω των κάθετων δομών. Αγώνας για την δημιουργία απελευθερωτικών θεσμών, οι οποίοι θα προετοιμάζουν το έδαφος για ριζικές κοινωνικές αλλαγές και όχι απλώς την αντικατάσταση μιας κυρίαρχης τάξης από μια άλλη ή την κατάληψη της εξουσίας από κάποια “πρωτοπορία”.

Δεν υπάρχει αρχή και τέλος σ’ αυτή την διαρκή διαδικασία, όπου μέσα από τον κοινωνικό διάλογο και την ορθολογική συνεργασία, χτίζουμε την αυτοσυνείδησή μας, δρώντας ταξικά και αυτο-οργανωμένα.

Οι πράξεις μας, μας κάνουν αναρχικούς. Ως αναρχικοί απορρίπτουμε κάθε εναλλακτική/ρεφορμιστική διαχείριση του υπάρχοντος συστήματος. Τέτοιες αντιλήψεις που δεν θίγουν τον κάθετο τρόπο που οργανώνεται η κοινωνία, δημιουργούν αυταπάτες για το υπάρχον και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά στους χειραφετημένους αγώνες των “από κάτω” για κοινωνική και ατομική απελευθέρωση. Τεχνάσματα όπως οι εκλογές το μόνο δικαίωμα που μας δίνουν, είναι η επιλογή του εκμεταλλευτή μας, υπονομεύοντας τον αγώνα για την ελευθερία.

Η πολιτική ελευθερία χωρίς την οικονομική απελευθέρωση δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό που έχει σημασία είναι η κοινωνική επανάσταση και όχι η πολιτική αλλαγή.

Η αναρχία δεν μπορεί να επιβληθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων, κανείς δεν μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθεί ή να αναρχοποιηθεί βίαια. Παλεύουμε για την ενεργοποίηση του κάθε ατόμου σε συνειδητό ον, ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της ζωής του, να μπορεί να συζητά, να αντιπαρατίθεται, να εκφέρει άποψη και εν τέλει να αποφασίζει για θέματα που τον αφορούν άμεσα, μέσα από οριζόντιες δομές. Δεχόμαστε την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων, που είναι και το ζητούμενο, εφόσον δεν εμπεριέχουν ρατσιστικές, αντικοινωνικές, μισανθρωπιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές. Επίσης, για μας ένα ακόμη θέμα το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή είναι ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αλλά τα μέσα θα πρέπει να συμβαδίζουν με το σκοπό.

Εμείς σαν ένα από τα πολλά μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας στοχεύουμε στην διάχυση της κοινωνικής αυτο-οργάνωσης παντού και πάντα. Πάντα όπως τώρα, παντού όπως εδώ, στα Άνω Λιόσια, στη δική μας γειτονιά, συσπειρωνόμαστε, συνεργαζόμαστε και στοχοθετούμε, χωρίς να απαιτούμε, να είμαστε η μοναδική αναρχική ομάδα της γειτονιάς μας ή η ομάδα που θα αποτελείται, από όλους όσους δηλώνουν αναρχικοί στην περιοχή μας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ύπαρξης ενός κεντρικού πολιτικού σκηνικού, πιστεύουμε πως, αν ο αγώνας δεν διαχυθεί στις γειτονιές, τότε το κέντρο χάνει τη σημασία του.

Στόχος μας η διαρκής εξέλιξη. Αγώνας ενάντια σε ιδιωτικά και κρατικά μέσα παραγωγής και διανομής. Κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς και ανατροπή της αστικής τάξης, κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, του πατριωτισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού και του θρησκευτικού παραληρήματος.

Βασική προϋπόθεση είναι η αντιπληροφόρηση, καθώς και η προσέγγιση των νέων ανθρώπων, που ενδιαφέρονται για τον αναρχισμό και κατ΄επέκταση για ισότητα, αλληλεγγύη, ατομική και συλλογική ελευθερία. Εξάλειψη της ματαιοδοξίας καθώς και κάθε μορφής αντιπροσώπευσης και ανάθεσης στον ελευθεριακό αυτό χώρο, ώστε να διαδοθούν οι αναρχικές ιδέες με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.

 

 

*: Ζώνη E΄ είναι ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής, ως η χειρότερη ζώνη από την άποψη ανάπτυξης της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας. Γι΄ αυτό το λόγο και εμείς ονομάσαμε την ομάδα μας ΖΩΝΗ E΄, για να τονίσουμε την υποβάθμιση της περιοχής μας (αποχαρακτηρίστηκε από Ζώνη A΄ σε Ζώνη E΄ λόγω του ΧΥΤΑ) περιβαλλοντολογικά, οικολογικά, ανθρωπιστικά.

 

 

Ζώνη E΄

αναρχική ομάδα από τα Άνω Λιόσια

Ιανουάριος 2015