ΚΑΝΤΕ BULLYING ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΑΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 3/04/2015

ΚΑΝΤΕ BULLYING ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ  ΣΑΣ

Η έξαρση της βίας στα σχολεία, είναι δείγμα των καιρών και φυσικό επακόλουθο της ευρύτερης κοινωνικής αποσύνθεσης. Τα προβλήματα στην υποδουλωμένη και κατακερματισμένη κοινωνία, που πάσχει απελευθερωτικού οράματος και η αφόρητη πίεση του κράτους-κεφαλαίου, που οδηγούν τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα προς την φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση, ευνοούν την ανάπτυξη κοινωνικού κανιβαλισμού και άκρατου ατομικισμού. Έτσι αντί να προωθείται η συλλογικότητα, η αλληλοβοήθεια-αλληλεγγύη και η αυτo-οργάνωση, προτιμάται η αλληλοεξόντωση και η ανταγωνιστικότητα, μέσω της επιβολής του «δυνατού» επί του «αδύναμου», του ευρύτερα κοινωνικά αποδεκτού επί του διαφορετικού. Αναπτύσσονται φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, ενάντια σε μετανάστες, πρόσφυγες, χρήστες ουσιών, ομοφυλόφιλους, αρρώστους, γέρους, γυναίκες, παιδιά κ.ά., διαποτίζοντας την σύγχρονη οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις γενικότερα, καθιστώντας τα παιδιά μάρτυρες, θύματα ή ακόμα και θύτες. Θύτες ενεργητικούς, που γίνονται τραμπούκοι και εκφοβίζουν. Θύτες παθητικούς, που βλέπουν άλλους να το κάνουν και σιωπούν ή ακόμα χειρότερα, επιβραβεύουν αυτές τις πράξεις.  Κι όλοι μαζί, θύτες και θύματα, αποτελούν μια μικρογραφία της απολίτιστης κοινωνίας. Γιατί όταν δεν μπορείς, να αποδεχθείς το διαφορετικό, δεν μπορείς, να θεωρείσαι  πολιτισμένος.
Σχολικός εκφοβισμός μπορεί, να είναι: Τα χτυπήματα, οι απειλές και ο εκβιασμός. Tα πειράγματα, τα παρατσούκλια, η κοροϊδία και η διάδοση φημών, με εσκεμμένο σκοπό την απομόνωση του ατόμου. Η σεξουαλική παρενόχληση. Οι κλοπές και οι ζημιές στα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών που βιώνουν τον εκφοβισμό. Το ηλεκτρονικό bullying ή cyber bullying,το οποίο είναι ο εκφοβισμός, που προκαλείται μέσω της χρήσης του ίντερνετ και των κινητών τηλεφώνων. Όμως σχολικός εκφοβισμός για μας είναι και η σχολική δομή αυτού του εκπαιδευτικού συστήματος (βαθμολογίες, διαγωνίσματα, Πανελλήνιες εξετάσεις κ.α).
Είναι άμεση η ανάγκη, να αποτινάξουμε τις νοοτροπίες ανταγωνιστικής αποκτήνωσης, του «ανούσιου χαβαλέ», της απομόνωσης και του ατομικισμού, από τις οποίες κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι εκμεταλλευτές μας. Καθώς με το να διασπούν την ομόνοια ανάμεσα στους ανθρώπους, τους αποδυναμώνουν και κατά συνέπεια σαμποτάρουν την προσωπική-ατομική εξέγερση τους. Οφείλουμε, να αντισταθούμε σε φαινόμενα επιβολής ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο. Η δικαιοσύνη, η ελευθερία και η ισότητα είναι αξίες πανανθρώπινες, οι οποίες διασφαλίζονται μέσω της κοινωνικής συνοχής και της ανεξαρτητοποίησης από κάθε είδους επιβολής (εξουσία), είτε αυτή προέρχεται άμεσα από το κράτος είτε έμμεσα από την οικογενειακή εστία.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
                                                                                                                                                    ΖΩΝΗ Ε΄

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ           

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *